Kajl Skat napunio kofer uspomenama iz Srbije: Kajmak, šljivovica, čak i ćevapi

Lifestyle 26. sep 201916:19 > 16:26
Podeli:
Izvor: Screenshot

Odlazeći američki ambasador u Beogradu Kajl Skat objavio je na društvenim mrežama duhoviti video nazvan "Moja Srbija za poneti" u kom pokazuje šta sve iz naše zemlje pakuje u kofer i nosi sa sobom. Uz snimak koji je objavljen na zvaničnim nalozima Ambasade SAD, stoji i poruka ambasadora: "Nakon tri i po godine u Srbiji vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala, prijatelji". Skat odlazi iz Srbije sutra, 27. septembra.

U svoj kofer Skat je spakovao pirotski ćilim, knjigu „Priča o Srbiji“ uz još nekoliko, ručne radove, kapu iz narodne nošnje, čokanjčiće, ključ koji je dobio od Prihvatilišta u Beogradu…

Dodao je i da mora nešto da ima da pojede uz put, pa je poneo peglanu kobasicu, sir iz Pirota, kajmak iz Gornjeg Milanovca od koga tvrdi da „nema boljeg na svetu“, ajvar, džem od šljiva domaćih, med, Plazmu, kiseli paradajz, dunjevaču, pelinkovac, vino, pivo, klekovaču i naravno šljivovicu. „Nema boljeg od šljivovice“, kaže ambasador.

Spakovao je i ćevape i burek od mesa, što je će mu, kako je rekao, biti potrebno u Frankfurtu.

Skat je u kofer ubacio i majicu Crvenog krsta i još jednom poručio svima – dajte krv. Poneo je i brojne bedževe koje nosi kao uspomenu i naveo da ima mnogo dobrih ljudi u Srbiji koji daju sve od sebe svakog dana i imaju sjajne programe.

Sa sobom nosi i majice koje su štampane za različite sportske programe koje je za decu organizovala Ambasada SAD, kao i on od  programa namenjenih specijalno za romsku decu, zatim majicu sa znakom Nišvila, koji je pohvalio kao odličan festival. Pričao je o svom omiljenom sportu, tenisu, i organizovanom kupu njemu u čast, sa čega takođe nosi suvenire.

Na put sa Skatom ide i karikatura koju je dobio od Marka Somborca. Na kraju snimka – precrtao je slovom A ono O, i poneo ćirilicom napisano ime Kajl Skat, dodajući – „ovako je pravilno“. I „Hvala vam“.

Pogledajte video: