Mišel Obama je žena kojoj se Amerikanci najviše dive

Lifestyle 27. dec 201822:25 > 22:28
Podeli:
Izvor: AFP

Bivša prva dama SAD Mišel Obama je žena kojoj se najviše dive Amerikanci, čime je prekinula 17 uzastopnih godina vladavine Hilari Klinton na tom zavidnom mestu, pokazuje danas objavljena anketa agencije Galup.

Bivši predsednik SAD Barak Obama je prema anketi 11. godinu zaredom čovek kome se najviše dive njegovi sunarodnici. On je ispred predsednika Donalda Trampa koji je na drugom mestu, četvrtu godinu zaredom.

Anketa Galupa sprovodi se svake godine od 1946, s izuzetkom 1976. godine. Za ovu anketu ispitano je 1.025 Amerikanaca izmedju 3. i 12. decembra.

Mišel Obama, koja je trenutno na svetskoj turneji da promoviše izlazak svojih memoara u novembru, dobila je 15 odsto glasova. Ona je ispred voditeljke i poslovne žene Opre Vinfri koja je dobila pet odsto a sa po četiri odsto glasova slede bivša prva dama SAD i kandidatkinja za predsednika Hilari Klinton i sadašnja prva dama SAD Melanija Tramp.

Hilari Klinton je kao žena kojoj se Amerikanci najviše dive vodila u ovoj anketi 22 puta, od kojih uzastopno poslednjih 17 godina.

Na strani muškaraca Barak Obama je dobio 19 odsto glasova, ispred Donalda Trampa sa 13 odsto i dok sa po dva odsto slede bivši predsednik Džordž Buš i papa Franja.