Klub mladih kuvara: Osvajaju nagrade, kuvaju ugroženima…

Lifestyle 13. nov 201810:45 > 10:52
Podeli:
Izvor: N1

Mladi kuvari Junior šef kuba (Junior Chef Club) 22. novembra putuju na takmičenje u Luksemburg gde će pokušati od osvoje medalju, kako kažu, veću od bronze. U slobodno bave se humanitanim radom, kuvaju u prihvatnim centrima i "to ih drži na okupu".

  „Junior Chef Club“ je organizacija osnovana 2012. godine u Beogradu, okuplja, promoviše i afirmiše mlade kuvare do 25 godina. 2014. godine klub je oformio tim koji je učestvovao na svetskom prvenstvu u Luksemburgu. Rezultat je osvajanje bronzane medalje u kategoriji „Live cooking“.

Klub se sada priprema za takmičenje u Luksemburgu, a pre toga 14. novembra u ambasadi Kanade predstavljaju svoj takmičarski kuvarski sto.

Članovi Junior chef kluba Filip Kovačević i Jovan Miljušković rekli su u Novom danu da na takmičenju učestvuje više od sto zemalja.

„Već dva puta donosimo medalje, ovaj put želimo više od bronze. Naša kategorija je hladni izbložbeni sto“, rekao je Kovačević.

Ovaj klub je organizovao humanitarne akcije za decu bez roditeljskog staranja.

„Samo za vreme izbegličke krize 2015. i 2016. uz pomoć sponzora napravilli smo 10.000 oborka samo za migrante i oko dve, tri hiljade obroka po prihvatnim centrima. to nastavljamo i dalje da radimo, to nas okuplja i održava, to radimo prvenstveno za nas“, rekli su mladi kuvari.

Pogledajte snimak celog gostovanja.