Kako su fanovi u Beogradu pratili venčanje Harija i Megan

Lifestyle 19. maj. 201817:34 > 17:41
Podeli:
Izvor: N1

Kraljevsko venčanje princa Harija i Megan Markl pratilo se i u Srbiji. Ovaj događaj je okupio stotinak javnih ličnosti u kući Kralja Petra Prvog na Senjaku gde su gledali prenos venčanja, a ceremonija se pratila i u domovima širom Srbije - u jednom beogradskom na veoma specifičan način.

Ako ste mislili da samo u Engleskoj postoje pasionirani fanovi britanske kraljevske porodice – varate se. Ona je Bojana Dragović, knjigovođa. U slobodno vreme obožavateljka britanske monarhije.

Venčanje Harija i Megan je u ovom domu poseban događaj. Koji se prati uz engleski porcelan, čaj, ali i poseban modni detalj – takozvani fascinator (modni detalj za kosu).

„Pošto ja teško da ću ići na neko venčanje u Englesku, onda ja to radim u Srbiji“, rekla je Bojana.

Kako kaže, opsesija traje od malih nogu – još od sudbonosnog „I will“ Dajane i Čarlsa.

„Kad se Vilijam oženio sa Kejt, to je totalno dobilo novu dimenziju zato što je Kejt bila prva devojka koja nije bila plemkinja, nego koja se tako udala za princa i to je znači u stvarnom životu se desila bajka. I to je meni bio apsolutni hit“, kazala je Bojana.

Toliki, da paru čestita rođenje dece na čemu joj se Kejt i Vilijam uredno zahvale.

„Kada sam videla kovertu na kojoj piše „Buckingham Palace“, ja sam pala u nesvest od sreće“, izjavila je.

Britansko kraljevsko venčanje pratilo se i u nekadašnjoj kući srpskog kralja – sada muzeju Kralja Petra Prvog. Sto javnih ličnosti je na Senjaku uz šampanjac ćaskalo o novopečenom bračnom paru. Glavni im je utisak – princu Hariju je pošlo za rukom ono zbog čega je njegov deda stric kralj Edvard morao da abdicira. Obojica su naime za ženu izabrali razvedenu Amerikanku. Ipak, Hari je zadržao i ženu i titulu.

„Što je samo znak da se britanska kraljevska porodica bolje prilagođava današnjim trendovima i uvek se u dvadesetom veku prilagođavala bolje nego britanska vlada. I oni su uvek umeli jako dobro da se prilagode, uvek su umeli da osete puls i naroda i globalno cele planete

 , tako da ja mislim da će se ovaj prinčevski par jako dobro uklopiti u sve to“, ocenio je Robert Čoban, predsednik Color press grupe.

Inače, upravo atipična princeza je razlog zbog kojeg par privlači pažnju i srpske javnosti. Megan Markl je razvedena, iz Amerike i majka joj je afričkog porekla. Poznavaoci nagađaju: glumačku karijeru Megan će zameniti humanitarnim radom.