Britanski prinčevi razgovarali s okupljenima pred venčanje

Lifestyle 18. maj. 201820:47 > 20:49
Podeli:
Izvor: Reuters/ Jonathan Brady

Britanski princ Hari i njegov brat princ Vilijam izašli su iz dvorca Vindzor da razgovaraju sa hiljadama ljudi koji su došli u London da posmatraju sutrašnje venčanje princa Harija i američke glumice Megan Markl.

Mladoženja i njegov brat koji će mu biti kum na venčanju, razgovarali su sa nekim od obožavatelja kraljevske porodice iz celog sveta koji su se okupili uoči sutrašnjeg venčanja.  

Nasmejan 33-godišnji Hari podigao je palac na gore i odgovrio „Odlično, hvala“, kada su ga pitali kako se oseća.

Takođe je prihvatio plišanog medveda od jednog od fanova dok je razgovarao s ljudima iz Britanije, SAD, Kanade i drugih zemalja.  

Princ Hari sutra će se venčati s američkom glumicom Megan Markl u kapeli Svetog Džordža u dvorcu Vindzor pred 600 zvanica i pred ogromnom globalnom televizijskom publikom.  

Ceremoniju venčanja vodiće nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi.  

Izvor : Jonathan Brady/Pool via Reuters

Mladu će do oltara dovesti britanski prestolonaslednik, otac mladoženje Princ Čarls. On je uskočio kada se saznalo da otac Megan Markl neće moći da dođe u Britaniju na ceremoniju zbog lošeg zdravlja.  

Nadbiskup Kanterberija Džastin Velbi rekao je da je princ Čarls vrlo topla osoba i da to radi „u znak ljubavi, zabrinutosti i podrške“ i ocenio da je to divno.  

Sutrašnje venčanje je privuklo ogromnu međunarodnu pažnju i očekuje se da će prenos gledati desetine miliona televizijskih gledalaca širom sveta.  

Nadbiskup je rekao da je atmosfera na probi za venčanje bila vrlo opuštena, nasmejana i prijatna.  

Britanska policija je na barikadama i patrolira imanje oko dvorca Vindzor dok su britanske vlasti organizovale veliku bezbednosnu operaciju za taj događaj.  

Barikade su postavljene da spreče napade s vozilima kao onaj na Vestminsterskom mostu u Londonu prošle godine. Okolo se šetaju trenirani psi i patrole na konjima.  

Policija navodi da će gosti i posmatrači biti podvrgnuti skenerima poput onih na aerodromu i pretragama torbi. 

Obožavatelji kraljevske porodice takođe su zamoljeni da ne bacaju konfete tokom procesije jer policija navodi da one predstavljaju potencijalni bezbednosni rizik a da su i mukotrpni za čišćenje.  

Očekuje se dolazak desetine hiljada posmatrača u tom gradu zapadno od Londona da gleda vožnju kočija mladenaca posle venčanja.