Želite da se rešite masnih naslaga? Ne jedite ove stvari

Lifestyle 02. maj. 201809:52 > 09:54
Podeli:
Izvor: Pixabay

Ukoliko ste odlučili da masne naslage na svom stomaku skidate vežbanjem i smanjenim porcijama, to je dobar početak, ali da biste lakše stigli do željenog cilja, bilo bi dobro potpuno se odreći pojedine hrane i pića.

Topljeni sir

Sirevi su vrlo kalorični i puni zasićenih masti. Za ravniji stomak izbegavajte prerađeni topljeni sir, a možete sebi da dozvolite manje porcije onog bez dodataka.

Gazirana pića

Gazirana pića puna su veštačkih zaslađivača i fruktoznog kukuruznog sirupa. Ni dijetalne varijante ovih sokova s raznim veštačkim zaslađivačima nisu ništa bolje, pa ako želite ravan stomak, izbegavajte slatka pića.

Mesne prerađevine

Svoju dnevnu potrebu za belančevinama radije zadovoljite iz nekog biljnog izvora ili manje masnih životinjskih izvora, poput piletine ili ribe na žaru. 

Alkohol

Za masnoće koje se nakupljaju na stomaku, pokazala je jedna studija, nije presudna samo vrsta alkohola koju pijete, nego i način na koji ga pijete. Ako nazdravljate s kolegama, učinite to jednim pićem, a ako zdušno prihvatate preporuku stručnjaka da uz večeru pijete crno vino bogato antioksidansima, koje je dobro za vaš kardiovaskularni sustav, neka to ne bude više od jedne čaše.

Voćni sokovi

Za tanji struk radije sami napravite sok ili smoothie kod kuće od svežih i zdravih sastojaka. No, ne preterujte s njima, jer iako u njih nećete dodavati šećer, voće je puno fruktoze.

Hleb

Pojedete li umjesto hleba za doručak više belančevina ili voća, iznenadićete se višim nivoom energije tokom dana. Hleb ne morate u potpunosti da izbacite, ali birajte onaj od celih zrna, bogatiji hranjivim sastojcima, koji će vam pružiti duži osećaj sitosti.

Dijetalna hrana

Hrana i napici reklamirani kao dijetalni možda imaju malo kalorija i masnoća, ali obično imaju vrlo visok nivoa natrijuma i konzervansa. Ne uskraćujte sebi hranu bogatu vitaminima i mineralima – osim što ćete se duže osećati sitim, vremenom ćete primetiti poboljšanja na kosi, koži i u raspoloženju.

So

Premda ne doprinosi gomilanju masnoće na stomaku, so može uzrokovati nadutost u tom području, što takođe ne želite. Ne pretjerujte s upotrebom soli u kuhinji, a bogatstvo ukusa postignite dodajući sveže biljke i začine poput đumbira, bosiljka i kurkume.