Najveći kruzer na svetu isplovio iz Barselone

Lifestyle 11. apr. 201823:22
Podeli:
Izvor: Ilustracija

Nakon tri godine gradnje, najveći kruzer na svetu, čiji je kapacitet devet hiljada ljudi, isplovio je iz Barselone, u Španiji i krenuo na svoje prvo putovanje Mediteranom.

Kruzer „Simfonija mora“ ne nosi samo titulu najvećeg na svetu, nego poseduje i najviši tobogan na moru, najbrži internet na moru, više umetničkih dela nego što Luvr ima slika.

Kruzer je nešto duži od 362 metra, a poseduje čak 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina.

Može primiti oko 6.680 gostiju uz oko 2.200 članova posade, tako da njegov kapacitet iznosi oko 9.000 ljudi.

„Osam od deset najvećih brodova na svetu pripada kompaniji Rojal Karibian, ali ovaj zaista pomera granice. Na kruzeru se ne osećate kao da ste u gužvi, jer ima 18 paluba. On je kao zgrada. Postoje 24 lifta i sedam različitih delova kruzera, tako da se putnici prirodno podele, bilo da se radi o solariju za odrasle, „zelenom“ Central Parku ili vodenom parku“, prenose agencije.

Central Park je mirno okruženje, sadrži 20.000 tropskih biljaka, kao i bar s vinom.

Kruzer nudi brojne aktivnosti, tako da putnicima ne može biti dosadno. Mogu se baviti penjanjem, uživati u simulaciji surfovanja, izlasku iz lavirinta….

Ove godine će kruzer ploviti Mediteranom, a naredne godine će njegova baza biti Majami na Floridi. Potom će uslediti serija krstarenja Karibima, prenose agencije.