Novogodišnje odluke koje treba da donesemo

Lifestyle 01. jan. 201820:11 > 20:25
Podeli:
Izvor: REUTERS/Stringer

Većina nas, simbolično, 1. januara i početkom nove godine ima listu odluka koje želi da sprovede u godini.

Većina verovatno ima odluku o gubitku kilograma, zdravijoj ishrani, odbacivanju nekih poroka i sličnih koje nanovo svake godine „odlučujemo“.

No koje bi novogodišnje odluke zaista trebalo da donesemo?

Volontiranje jednom nedeljno

Većina nas u vremenu ekonomske krize u kućnom budžetu nema previše mesta za donacije, no ono što svi možemo da učinimo je da nađemo vreme za volontiranje. Kako biste bili društveno korisni, ali i osećali da dopridonosite i pomažete onima kojima je najpotrebnije, trebalo bi da se uključite u volontiranje. Na taj način ćete uticati na nečiji život, učiniti ga boljim, a i sami ćete se osećati korisno i dobro.

Pisanje dnevnika

Vreme je da se vratite ovoj navici iz detinjstva, koja će sada u ozbiljnijoj dobi biti izduvni ventil i pomoći vam da lakše prebrodite stres. Pisanje dnevnika može vam dati utehu i rasterećenje.

Papir podnosi mnogo, stoga s vremena na vreme u svoju ‘tajnu’ beležnicu zapišite svoja osećamka i razmišljanja.

Brzo hodanje

Većina nas se trudi da živi zdravo i u svoj zgusnuti raspored ugura barem minimum sati vežbanja nedeljno. Nažalost, organizovano vežbanje kod nekih ostaje samo na željama, no na sreću postoji odlična alternativa.

Hodanje u svakoj mogućoj prilici. Ukoliko koristite javni prevoz, vreme je da uštedite novac i svom telu date potrebnu fizičku akciju. U novoj godini stoga više pešačite, a kako bi vam bilo jednostavnije dnevno hodanje vremenski ograničite na 15 do 30 minuta dnevno.