Šest vrsta snova: Neki predviđaju budućnost, drugi pomažu…

Lifestyle 22. dec 201707:34 > 07:38
Podeli:
Izvor: Pixabay

To što se mnogi ljudi ne sećaju onoga šta su sanjali, ne znači da nisu sanjali. Neki snovi su jasni i urežu se u pamćenje, a drugi su zbunjujući i brzo ih zaboravimo.

Obratite pažnju na ono što ste sanjali pa pokušajte to da povežete s onim što vam se dogodilo pre, a možda i nakon određenog sna. Naši snovi često pokušavaju nešto da nam kažu, pomognu u rešavanju problema, najavljuju budućnost

Postoji šest osnovnih vrsta snova:

1. Snovi koji pročišćavaju

Svi mi, manje više, imamo emocionalne ispade. Postoje dani i događaji koji nas čine vrlo emotivnim, i to do te mere da to počinje duboko da utiče na nas. Pročišćavajući snovi pomažu da se iz nas izbace loše emocije, zapravo „emocionalni otpad“. Ti snovi su uglavnom katarzične prirode – oslobađanju nas i vode duhovnoj ravnoteži. Pomažu nam da se tokom emotivnih prevrata osećamo lakše, bolje, smiruju nas…

2. Snovi iz kojih učimo

Takvi snovi imaju moralnu lekciju ili poruku skrivenu u sebi. Pojavljuju se kada smo možda suočeni s nekom dilemom ili nečim drugim u životu. Ova vrsta snova usredsređena je na rešavanje dileme, odabir pravog puta. Ponekad je to jasno i očigledno, a ponekad je potrebno dobro razmisliti koja je poruka sna.

3. Snovi koji rešavaju probleme

Ovo su najčudnije vrste snova. To su snovi koji dolaze iz naše podsvesti, a tamo se i sakuplja većina naših svakodnevnih problema. Ipak, ne uspeju svi da dopru do tog skrivenog kutka mozga, tako da rešenja problema ostaju zakopana duboko u podsvesti. Kroz snove izlaze iz te dubine uma i pomažu nam da rešimo probleme koje imamo. Takvi snovi su deo života mnogih naučnika, pa čak i nekih poznatih.

4. Snovi vrlo intuitivnih ljudi

To su snovi puni slutnji i predviđanja koji rade na nivou intuicije, a pomažu ljudima kod kojih je intuicija vrlo izražena. Takvi snovi mogu vam govoriti o događajima koji će se tek desiti. Ako imamo sreće, takvi snovi bi nam mogli reći i kako da se spasimo od problema ili napetosti koje nas očekuju.

5. Vode na duhovno putovanje

U ovom slučaju se radi o snovima koji se temelje na duhovnom putu nekog čoveka. Oni nas usmeravaju u pokušajima da ostanemo na kvalitetnom duhovnom nivou. Ako skrenemo s pravog puta, ti snovi će nas upozoriti na to. Svako bi trebalo da sluša svoje snove, jer nam oni pomažu da razumemo šta je dobro za našu duhovnost, a šta ne.

6. Snovi zbog spoljnih uticaja

To su snovi koji se temelje na dnevnim događajima. Delovi našeg svakodnevnog života ostaju u našem umu i doprinose stvaranju ovakvih snova. Takvi snovi se mogu činiti poput našeg uobičajenog života, ništa posebno niti spektakularno. No, ponekad pomažu da se neki događaj sagleda iz drugog ugla i tako bolje razume.