Manekenke dobile na kilaži, krivac – dijeta

Lifestyle 28. avg 201716:11 > 16:16
Podeli:
Izvor: Reuters

Victoria's Secret fitnes instruktor tvrdi da je dijeta glavni krivac što njegovi modeli dobijaju na kilaži.

Ukoliko ste ikada poželeli da se otarasite nekog kilograma viška, verovatno ste pomislili na to da počnete čišćenje organizma sokovima. Čini se da sve poznate ličnosti hvale magične dobrobiti sokova, koji pomažu da se telo oslobodi toksina i da kilogrami viška nestanu. Ali, izgleda da ovakve detoksikacije nisu baš dobre za vas.

Džastin Gelband, koji radi sa nekim od najpoznatijih Victoria’s Secret modela, kao što su Karli Klos, Kendis Svonpul i Miranda Ker, nedavno je otkrio da ovakve dijete neretko imaju jo-jo efekat.

„Na Nedelji mode su neke manekenke krenule sa ovom dijetom, a nisu mi rekle“, rekao je Gelband za Business insider i dodao da nije bilo manekenke koja je smršala, a neke su čak i dobile na kilaži, što je njemu predstavljalo veliki problem.

Čišćenje organizma sokovima uključuje strogu kontrolu kalorija, unosi se samo voće i povrće u tečnom obliku u trajanju od nekoliko dana do nekoliko nedelja.

Popularne kompanije sokova tvrde da postoji mnogo beneficija ovog načina ishrane, na primer detoksikacija jetre, dostizanje mentalnog zdravlja i gubitak neželjenih kilograma. Ali, kada se smanji unos kalorija, telo dobija informaciju da svaku kaloriju koju dobije čuva, tvrde stručnjaci.

„Kada prestanete da unosite dovoljnu količinu hrane koja je potrebna za osnovne aktivnosti, vaš metabolizam se uspori. Za većinu ljudi, optimalni dnevni unos kalorija je 1.200“, kaže nutricionista Ilis Skapiroh.

Konzumiranjem sokova takođe izbacujemo najbolje delove voća i povrća.

„Ne unose se vlakna i veliki deo hranljivih sastojaka koji se sadrži u kori, a sve što ostaje je šećer“, dodaje nutricionista Endi Belati.

Koji je Gelbandov trik za dovođenje modela u savršenu formu za modnu pistu? Tera ih da jedu. „Hrana je put do energije“, kaže on.

Dok Gelband kaže da ne postoji dijeta prikladna za svakog, on je fan Paleo dijete, čiji je fokus konzumiranje hrane koja je bila dostupna u kamenom dobu, kao što su voće, povrće i orašasti plodovi.

https://www.instagram.com/p/BEuXwXdDrTh/