Koketna Štrumfeta izbrisana s postera u izraelskom gradu

Lifestyle 28. mar. 201717:30 > 17:34
Podeli:
Izvor: Reuters/Arnd Wiegmann

Koketna Štrumfeta, jedini ženski lik u dečjoj animiranoj komediji, izbrisana je sa postera u ultraortodoksnom gradu Bnei Braku kraj Tel Aviva, zbog propisa kojim se zabranjuje isticanje postera sa fotografijama žena jer bi mogli da "povrede osećanja stanovnika".

Na posteru koji najavljuje da će se film „Štrumfovi: Izgubljeno selo“ prikazivati u Izraelu od četvrtka, umesto nje samo su mali plavi Štrumfovi.

U Bnei Braku, gde od ranije postoji propis o zabrani postera sa fotografijama žena, kao i u Jerusalimu koji takodje ima veliku ultrortodoksnu zajednicu, nisu objavljivane fotografije Dženifer Lorens, zvezde filma „Igre gladi“ i Zvončice iz Petra Pana, izmedju ostalih ženskih likova.

Štrumfeta kojoj glas pozajmljuje pop zveda Demi Lovato igra vodeću ulogu u novom filmu. Ona bi zajedno sa Kefalom, Trapom i Gruberom, likovima sa postera trebalo da trči kroz Zabranjenu šumu da nađe ono što se zove najveća tajna u istoriji Štrumfova.

U novinama namenjenim ultraortodosknim Jevrejima u Izraelu tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje nije objavljivana fotografija Hilari Klinton, podseća agencija AP.

Sada je potvrđeno da ni animirani likovi nisu dozvoljeni.