Bajkeri uručili paketiće deci ometenoj u razvoju

Lifestyle 27. dec. 201415:14 > 15:16
Podeli:
Izvor: Tanjug/Nemanja Jovanović

Veliki broj motociklista obučenih u odelo Deda Mraza okupio se danas ispred Skupštine grada Beograda, a zatim su se uputii u Dom za ometene u razvoju u Sremčici i štićenicima Doma uručili novogodišnje paketiće.

Predstavnik organizacije „BG bajkers“ Ivan Pavlović je rekao da je reč o organizaciji motociklista koja je samostalno prikupila sredstva od kojih su napravili 300 paketića za decu i omladinu ometenu u razvoju u Domu u Sremčici i naglasio da je akcija organizovana već osmi put.

„Deca se najviše raduju nama, najviše se raduju našem kontaktu tamo, da se zagrlimo, da se družimo, jer njima je to bitno. Paketići su normalno nešto što ih obraduje kao i svu decu, ali pažnja je nešto ključno i zbog toga ih mi obavezno posećujemo poslednje subote u godini“, istakao je Pavlović.

On je dodao da paketići sadrže 10-11 artikala, a da su ove godine obratili pažnju i na decu koja imaju celijakliju, odnosno koja moraju da jedu hranu bez glutena, pa su zbog toga napravili nekih 10 paketića sa proizvodima bez glutena.

„Naša misija jeste da se brinemo o deci koja nemaju roditeljsku pažnju“, naglasio je Pavlović i dodao da u sklopu današnje akcije idu i u Dom u Kulini i da njima nose pelene, jer im je to potrebno.