Otvorena izložba odeće princeze Dajane

Lifestyle 22. feb 201713:00 > 13:06
Podeli:
Izvor: ANADOLIJA/Kate Green

Izložba odeće koju je bivša supruga princa Čarlsa princeza Dajana nosila od ulaska u kraljevski dvor do smrti 1997. godine, otvorena je u Londonu.

Pod nazivom „Dajana, njena modna priča“ izložba je otvorena u palati Kensington u kojoj je princeza boravila duže od 15 godina.

Posetioci imaju priliku da vide sve odevne kombinacije koje je od svog prvog pojavljivanja u javnosti nosila i po kojima je bila prepoznatljiva princeza Dajana. Hronološka postavka izložbe svojevrsni je prikaz i modnog izraza, ali i transformacije princezinog stila tokom vremena.

Pogledajte fotogaleriju!

To je prva izložba odeće koju je nosila princeza Dajana, a posetioci dve decenije nakon njene smrti imaju priliku videti haljine i odela koja je svakodnevno nosila, ali i u kojima se pojavljivala na važnim svečanostima. Među izloženim eksponatima je i kombinacija koju je nosila tokom plesa s glumcem Džonom Travoltom u Beloj kući

Izložba će biti otvorena do marta 2018. godine.

Princeza Dajana se 1996. godine razvela od princa Čarlsa, a godinu kasnije je poginula u saobraćajnoj nesreći u Francuskoj.