Istraživanje: Obojite zidove u ovu boju i smanjićete apetit

Lifestyle 07. jan. 201714:07 > 20:37
Podeli:
Izvor: Freeimages/ Jenny Kennedy-Olsen

Većina ljudi visoko na listi ima odluku da smrša kako ih leto ne bi ponovo zateklo nepripremljene. I dok su termini u teretani dosta skupi, a nemate baš motivaciju za trčanje u prirodi, evo jednog interesantnog načina koji na apetit utiče, kako tvrde istraživači, putem vaše psihe.

Ono što vam je potrebno je da obojite zidove u vašem stanu u posebnu nijansu ružičaste. Ako baš ne želite da vam je ceo stan u toj nijansi, možda samo sobu u kojoj najviše vremena provodite, recimo dnevni boravak.

I radi se o stvarno lepoj nijansi ružičaste, ovakvoj kakvu ima model i rijaliti zvezda Kendal Džener u svojoj dnevnoj sobi, prenosi MTV.rs.

Kendal se za ovu nijansu odlučila upravo iz razloga jer je saznala da ta boja smanjuje apetit i deluje umirujuće na psihu.

https://www.instagram.com/p/BNzaTjbjOqV/

Naime, to su joj preneli prijatelji koji su posetili izložbu „Human Condition“ u Los Anđelesu.

„Rekli su mi da je tamo bila ružičasta soba sa objašnjenjem da je za tu nijansu (zove se Baker-Miller) naučno dokazano da smiruje i smanjuje apetit. Pomislila sam: „Potrebna mi je ta boja u kući“. I onda sam našla nekog ko mi je obojio tako sobu i obožavam je!“

I zaista, u Americi je U.S. Naval Office of Research objavila istraživanje 80-ih godina prošlog veka koje idu u korist ove tvrdnje. Tokom četiri godine testirali su pacijente na jednoj klinici i više od trećine od 1.700 ispitanika izjavilo je da im boja Baker-Miller smanjuje apetit.

Mi bismo vam poručili – najbitnija je volja i želja, i ako to nemate, nikakve boje ovog sveta vam neće pomoći.