Poruka koja prkosi vremenu i ljudima

Lifestyle 17. okt 201611:42 > 12:06
Podeli:
Izvor: Nedeljko Žugić/Blogspot

"Teško Bogu s nama kakvi smo" piše u poruci koju je Zvonko Bajagić iz Vlasenice u Bosni i Hercegovini napisao na crnom limu i postavio u svom dvorištu.

Ova tabla prkosi vremenu i zlonamernim ljudima već 12 godina. Kako kaže, neki su se o njegovoj poruci ljudima dobronamerno raspitivali, ali bilo je i zlonamernih komentara. 

„Nama svima je Bog jedan. Čitao sam Kur’an, Novi i Stari zavet… Pravi istinski vernici koji veruju u Boga, njima ne treba ni sud, policija, žandari, ni šumar… Reč je pečat. Sve se to iskvralio. Neki su zlonamerno postavljali pitanja misleći da sam ja to samo poručio Srbima pošto sam ja Srbin, pravoslavac. Bog je jedan i svako neka izvuče pouku iz toga. Ja znam zbog čega sam to stavio“, rekao je Bajagić za N1.

Izvor : N1

Kaže da bi većina ljudi ovakvu poruku stavila u svoju baštu, ali ima onih kojima i smeta.

„Jednom su neki, čim sam stavio ovu poruku u baštu, bacili farbu. Sramota. Onda su ponovo napisali. Neko je pre mesec dana pokušao plavim sprejom da to zamaže“, priča naš sagovornik.

Kako kaže, ima komšinicu Bošnjakinju koju svi odmilja zovu Cura.

„Ona je malo mlađa od mene. To je jedna od najčestitijih žena u mom naselju. Mi smo toliko prisni i dobri. Imali su oni problema u ratu, onda sam ja stao iza nekih porodica i to mi je drago i time se ponosim. Malo me emocije uhvate. Njihova deca to poštuju. Ali, ima nekih drugih koji me nazivaju svakvih imenima, ali Bog je sudija“, poručuje Bajagić.