Japanska metoda koja pomaže da se umanji lenjost

Lifestyle 10. jul 201617:57 > 23:11
Podeli:
Izvor: Freeimages.com

Svakome se dogodi da ne obavi ono što je naumio iz čiste lenjosti. Zadatke odlažemo unedogled: obavićemo to sutra, ako ne sutra onda prekosutra sigurno, ili bar sledeće nedelje.

Ponekad nam i uspe da se pokrenemo, ali već nakon minimalnog truda, kažemo sami sebi da smo uradili dovoljno i odustanemo, pa nameru da započnemo sasvim nov život odložimo za neko drugo vreme.

Zašto se to uvek tako dogodi? Odgovor je jasan. Želimo previše stvari da obavimo prebrzo; brzo se zasitimo novih odgovornosti; teško je osloboditi se starih navika i pokušati nešto novo.

U japanskoj kulturi postoji tzv. Kaizen, ‘princip jednog minuta’ koji dovodi do napretka. Osnova ove metode je ideja da osoba treba da vežba da radi nešto samo jedan minut svaki dan. To zaista nikome ne bi trebalo da predstavlja problem. Čak se i najveći lenjivci mogu da nateraju da rade nešto u tako kratkom vremenskom periodu. Ako ste neke stvari mogli da odlažete jer niste mogli tokom dana da odvojite sat vremena ili više, 60 slobodnih sekundi sigurno imate.

Bez obzira da li se radi o sklekovima, čitanju knjige ili učenju stranog jezika, na ovaj način zadatak pred vama neće vam se činiti teškim, već ugodnim i zabavnim. Preduzimajući male korake, steći ćete naviku koja će vas malo po malo dovesti do željenog cilja.

Važno je savladati manjak poverenja u sebe i sopstvene sposobnosti i iskusiti osećaj uspeha. Kad vas inspirišu takvi osećaji, postepeno ćete produžavati vreme provedeno u nekoj aktivnosti i lakše obavljati željeni zadatak. Jedan minut pretvoriće se u dva, dva minuta u 20 minuta, 20 minuta u sat vremena.

Kaizen metoda temelji se na dva principa – ‘kai’ (promena i ‘zen’ (mudrost)). Osmislio ju je Masaki Imai koji smatra da ova filozofija može da se primeni na sve aspekte života.

Ljudima koji su odrasli u zapadnjačkoj kulturi, ova metoda može da se čini neučinkovitom, ali to je zbog toga što zapadnjaci pretpostavljaju da ostvarenju nekog cilja mora da prethodi ogroman trud. Ali takav način pristupanja problemima iscrpljuje i ne donosi sigurne rezultate. S druge strane Kaizen je metoda primenjiva u baš svim aspektima života, pa se često koristi u kompanijama kako bi se povećala učinkovitost njihovih zaposlenih.