Bokser prešao 110 km da se obračuna sa “trolom” sa interneta

Lifestyle 27. maj. 201615:31 > 15:36
Podeli:
Izvor: REUTERS/Cathal McNaughton

Bokser Martin Rogan iz Severne Irske pokušao je da se obračuna sa čovekom koji ga je "prozivao" na Tviteru, ali nije uspeo u tome, da bi posle neuspešnog pokušaja konfrontacije rekao da je ovo upozorenje ostalim "trolovima".

Ljubitelji sporta u Britaniji su izuzetno strastveni kada je sport u pitanju, ali to se odnosi i na žestoke kritike, pa čak i na namerne „prozivke“ da bi se neko iznervirao, što se popularno zove „trolovanje“.

Prema navodima severnoirskih medija, 45-godišnji Rogan je vozio oko 110 kilometara od Belfasta do Derija da bi se suočio sa čovekom koji ga je „zlostavljao“ na društvenim mrežama. Nekadašnji teškaš došao je na posao „trola“ i pozvao ga da se suoči sa njim, ali se niko nije pojavio.

Rogan je na Tviteru napisao da je „trol“ obrisao uvredljive tvitove, a posle svog putovanja napisao je i svoje upozorenje: „Objavio sam ko sam i koga tražim. Neka ovo bude upozorenje ostalima – rasprava da, uvredljivi bolesni komentari NE“.

Rogen je 2009. godine pobedio Mata Skeltona i postao šampion Komonvelta.

Ovo nije prvi put da u strastvenom svetu boksa sportisti pokušavaju da se suoče sa internet „trolovima“.

Kurtis Vudhaus iz Britanije je pre tri godine nudio 1.000 funti za adresu čoveka koji ga je zlostavljao na Tviteru i doputovao je u njegov grad u pokušaju da ga nađe.

Najpoznatiji, međutim, slučaj suočavanja boksera i „trola“ desio se pre dve godine, kada je sadašnji šampion teške kategorije Diontej Vajlder prihvatio poziv čoveka koji ga je mesecima prozivao na Jutjubu i obećavao gledaocima da će ga nokautirati.

Vajlder se u Los Anđelesu našao sa „trolom“ Čarlijem Zelenofim i u kratkom obračunu ga je nekoliko puta obarao na pod dok njegov izazivač nije odustao i rukama pokrio glavu. Taj snimak postao je hit na Jutjubu i izazvao je opšti podsmeh prema Zelenofu.