Odbio da ugosti državni vrh u kafani i postao zvezda na netu

Lifestyle 22. jan. 201613:35 > 13:38
Podeli:
Izvor: Freeimages.com/ Doru Lupeanu

Austrijski ugostitelj Volfgang Švarc odbio je, u znak protesta zbog odluka vlade, među kojima je i zabrana pušenja u restoranima, koja se ne primenjuje ravnomerno, da u svom lokalu ugosti čelnike vladajuće Narodne partije Austrije.

Stranački čelnici su održali partijsku sednicu u mestu Bad Leonfelden.

Vicekancelar Rajnhold Miterlener, šef poslaničkog kluba Rajhnold Lopatka, šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc, ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner, ministar finansija Hans-Jerg šeling, ministar poljoprivrede Andre Ruprehter i predsednički kandidat OVP Andreas Kol trebalo je da posle sednice odu na večeru u restoran ugostitelja Švarca.

Međutim on je odbio da ih ugosti.

Na pitanje da li bi političari OVP mogli kod njega da večeraju, Švarc je odgovorioda bi „ta gospoda trebalo da nađu drugi lokal“.

„Želeo sam samo da uputim signal da nisam saglasan sa mnogim odlukama vlade“, objasnio je Švarc, koji je ubrzo postao zvezda društvenih mreža.

On je istakao da njegov stav nema veze sa OVP i da bi isto učinio da su ga pitale socijaldemokrate, zeleni ili slobodarci. Takođe je kazao da nema nikakav problem sa političarima OVP lično, i da su, ako dođu privatno u njegov restoran, rado viđeni gosti.

Njega, međutim, nerviraju zakoni koji su doneti, kao što je zabrana pušenja u restoranima, koji ne važe za sve. „Uvek postoje neki izuzeci za određene grupe, a tako nešto ne mogu da razumem“, poručio je Švarc.