Dobrovoljna vakcinacija životinja u zoo vrtu u Torontu

Lifestyle 04. maj 202214:14 > 14:468 komentara
Podeli:
Izvor: Reuters/ Cathrin Mueller

Zoološki vrt u Torontu planira da protiv kovida vakciniše oko 120 životinja koje su najosetljivije na zarazu virusom korona, vakcinom Zoetis koja je posebno razvijena za životinjski svet.

Imunizacija je počela u trećoj nedelji aprila, a životinje koje na to „pristanu“, primiće dvostruku dozu vakcine, u razmaku od dve do tri sedmice.

Direktor Zoološkog vrta Dolf Dejong kaže da vakcinisanje obuhvata i male i velike životinje, kao što su primati, lasice, tvorovi, tigrovi ili svinje.

„Ovo je dobrovoljna vakcinacija. Životinje biraju da dođu i komuniciraju sa osobljem, a zatim im se daje vakcina. Pojedinim danima (životinje) sarađuju, a pojedinim danima ne sarađuju. Nastavićemo da radimo na ovome dok ne dobijemo svih 120 vakcinisanja“, objavila je izjavu Dejonga novinska kuća CP24.

U vrtu nije bilo životinja zaraženih koronom, a situaciju olakšava to što mogu biti vakcinisane životinje kod kojih je rizik od zaraze uvećan.

„Ovo je bilo izuzetno izazovno vreme za sve nas. Svi smo bili zabrinuti za vlastitu dobrobit i za dobrobit svoje porodice, ali moramo da budemo sigurni da smo preduzeli sve za zaštitu Zoološkog vrta i životinja o kojima se staramo“, izjavio je Dejong.

Uprava vrta je priredila video u kome objašnjava proces vakcinisanja životinja.

Članovi tima za brigu o životinjama treniraju ih da „dobrovoljno pokažu deo tela“ za ubod igle, nagrađujući ih adekvatnom poslasticom.

Komentari

Vaš komentar