Zemlja nije moj dom: Kralj Čačka predstavio novi video singl

Kultura 18. dec 202218:04 1 komentar
Printscreen

Kralj Čačka predstavio je novi singl i fantazmagorični video koji ga prati i najavljuje koncert u Domu omladine Beograda. Video za "Zemlja nije moj dom" delo je Dragomira Nikolića.

Pesma “Zemlja nije moj dom” nastala je krajem 2019. godine, tokom završne faze promocije albuma “Spusti svetlost na put”. Naslov pesme uzet je za naziv izložbe crteža Nenada Marića u galeriji DOB-a koja se održala iste godine, ali i za naslov zbirke pesama koja uskoro izlazi iz štampe u izdanju Liberlanda.

“Zemlja nije moj dom” je bluz beskućnika, razočaranih, apatrida, usamljenih… ali i onih koji i dalje traže svoju šansu i pravu ljubav – “jedino ti mi značiš, zbog tebe sam još uvek tu, na krovu spasa ćemo naći jedno drugo – ako prođemo opasnost svu…”

Spot za pesmu je animacija koju je uradio Dragomir Nikolić, montažer je bio Nikola Lukić, a direktor fotografije Uroš Stepić.

Kralj Čačka sa bendom nastupa u Beogradu u Domu omladine Beograda u četvrtak 29. decembra.

Uz Kralja Čačka na bini će biti standardna ritam sekcija Miladin Stojković (kontrabas, bas) i Filip Tančić (bubanj, perkusije), uz doprinos maestra Saleta Sedlara na klaviru i električnoj gitari.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare