Završen festival Dok#3, najbolji debitantski film „Putovanje“

Kultura 03. mar. 202111:47
Podeli:
Izvor: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Festival dokumentarnog filma Dok#3 sinoć je svečano zatvoren projekcijom filma “Neka Vrsta Raja” reditelja Lensa Openhajm i proglašenjem pobednika takmičarske selekcije Enter dok.

Film koji je ove godine proglašen za najbolji debitnatski film, po mišljenju publike, ostvarenje je domaće rediteljke i producentkinje Aleksandre Mitrić Štifanić, film “Putovanje”. Nagradu je primila rediteljka Aleksandra Mitrić Štifanić, koja se zahvalila publici na glasovima i nagradi.

Umetnički direktor festivala Igor Toholj je napomenuo da očekuje da autorka i sa svojim narednim filmom bude deo Festivala, ali sledeći put u glavnom programu.

Nagrada Enter dok je ustanovljena 2020. godine i festival naglašava da je to nagrada publike, koja svojim glasovima bira najbolji film u ovoj selekciji i predstavlja najdemokratskiji način da se vrednuje stvaralaštvo reditelja debitanata.

Dok #3 se održao od 25. februara do 2. marta u bioskopu Kombank Dvorana, kao i na platformi Moj off i publika je imala priliku da pogleda 13 filmskih ostvarenja, od kojih se pet našlo u takmičarskoj selekciji Enter dok.

Filmovi koji su ove godine prikazani predstavljaju zajedno jednu vrsnu kombinaciju realnosti, fikcije i sadašnjosti, saopštili su organizatori. Filmovi poput Interegnum i Nagastyle koji govore o ovom trenutku i situacije u kojima se svet našao, zatim filmovi poput Kapoteove trake, Sreten, zaboravljeni vajar i U potrazi za Žilom Karonom, koji nas podsećaju na postojanje ovih ličnosti i njihov otisak koji su ostavili u svetu, samo su neki od filmova koji su obeležili ovo izdanje.

Komentari

Vaš komentar