Zajam Banke za razvoj Saveta Evrope za obnovu muzeja i ustanova kulture u Srbiji

Kultura 04. mar 202111:34 0 komentara
stara Železnička stanica
Izvor: N1

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Okvirni sporazum o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije u iznosu od 20 miliona evra kako bi se obnovile ustanove kulture, ali će država obezbediti i dodatnih 10 miliona evra iz svog budžeta i drugih zajmova.

Novac će biti utrošen, između ostalog, za radove na zgradi Narodnog pozorišta, pretvaranje stare Železničke stanice u muzej, obnovi Muzeja Jugoslavije, za Umetnički paviljon „Cvijeta Zuzorić“, kao i za centre kulture izvan glavnog grada – za višefunkcionalni centar u Pirotu, Narodno pozorište u Nišu.

Poslanici vladajuće koalicije su, kada se raspravljalo o predlogu sporazuma, istakli da ga je moguće usvojiti zbog uspešne fiskalne konsolidacije zemlje.

Samostalni poslanik Vladan Glišić je rekao da podržava zajam, ali da se protivi što „gro sredstava ide institucijama u Beogradu“.

Poslanici su, na ovoj sednici, izabrali 31 sudiju koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i to za Privredni sud u Beogradu, Drugi osnovni u Beogradu i osnovne sudove u Kragujevcu i Kruševcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!