Zafranović: „Djeca Kozare“ svetinja i nužnost koju moram da napravim

Kultura 03. mar. 202116:129 komentara
Podeli:
Lordan Zafranović
Izvor: Nova.rs/ Nemanja Jovanović

Reditelj Lordan Zafranović izjavio je u Banjaluci da je film "Djeca Kozare", koji planira da snimi, za njega svetinja i nužnost koju mora da napravi, jer je reč o tematici kojom se bavi veći deo svog života.

Na predstavljanju filmskog projekta „Djeca Kozare“, koji je rađen prema scenariju Arsena Diklića, Zafranović je poručio da je to priča o devojčici koja prolazi pakao, te da će sve ideologije koje se pojavljuju na ovim prostorima u vezi sa ovom tematikom biti minorne u odnosu na snagu filma.

Verujte da sam došao da napravim dobar film i to će biti ideologija. Јa sam napravio dokumentarni film o ustašama, a ovo je velika drama velikog pisca, koju želim da napravim za celi svet, poručio je Zafranović, prenosi RTRS.

On je naglasio da će gro filma, kojima prikazuje stradanje u ustaškom logoru Јasenovac, biti sniman u Republici Srpskoj, te da će biti angažovan ogroman tim.

Osećam strahovitu pomoć unutar Republike Srpske, a od početka neku veliku želju producenta, nešto što govori da mu to nije jedan u nizu filmova, nego mnogo više, rekao je Zafranović.

Prema njegovim rečima, pomoć u finansiranju filma očekuje od Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Češke.

Glavni producent filma Miroslav Mogorović rekao je da je budžetski okvir filma između 1,5 i 1,8 miliona evra.

Komentari

Vaš komentar