„Zadnji dan škole“ u Uličnoj galeriji – nekada pune đaka, danas napuštene

Kultura 24. sep. 202117:21
Podeli:
Izvor: Foto: Marko Risović

Nekada pune života, danas sa tek nekoliko đaka, ili napuštene i oronule.... prizore iz škola sela kod Dimitrovgrada beležio je dokumentarni fotograf Marko Risović, a predstavljeni su na izložbi "Zadnji dan škole" u Uličnoj galeriji.

Depopulacija, opustošeni krajevi Srbije i Balkana, nestajanje i zaborav, teme su kojima se bavi ovaj autor, upućujući pitanje – da li je kasno da se uradi bilo šta što bi te procese moglo da zaustavi. Cilj njegovog fotografskog rada je i da prikupi i arhivira uspomene koji ostaju kao svedočanstvo života koji je nekada postojao u tim krajevima.

Marko Risović je dokumentarni fotograf iz Beograda. Tokom svoje karijere radio je u brojnim medijskim kućama u zemlji i inostranstvu. Od 2010. je frilenser i svoj rad posvetio je dokumentarnim društveno angažovanim projektima koji se tiču aktuelnog trenutka života na Balkanu.

Redovni je saradnik časopisa National Geographic na srpskom jeziku te časopisa The New York Times, a kao frilenser sarađuje sa brojnim medijskim kućama, nevladinim organizacijama i korporacijama iz Srbije i inostranstva. Član je ULUPUDS-a od 2012. godine i jedan je od osnivača foto kolektiva „Kamerades“.

Komentari

Vaš komentar