Za rođendan Bitef teatra premijera plesne predstave „Goli“

Kultura 27. feb. 202214:01
Podeli:
Izvor: Božidar Živanović

Bitef teatar obeležava još jedan rođendan, 3. marta premijerom plesne predstave "Goli", po konceptu i koreografiji Isidore Stanišić.

„Ponosni smo na sezonu u kojoj smo, u otežanim uslovima izazvanih merama zaštite od epidemije, ipak uspeli da organizujemo i ostvarimo zanimljive pozorišne projekte. Pored organizacije Bitef festivala, učestvovali smo na bitnim lokalnim i internacionalnim festivalima sa predstavama sa redovnog repertoara Bitef teatra, dobili nagrade i priznanja, te smo tako potvrdili bitnost i potrebnost ovog teatra na pozorišnoj sceni regiona“, navodi to pozorište.

Bitef teatar je kroz programe Bitef zona i Mesec nezavisne scene – takođe, kako se dodaje, uspeo da servisira i prezentuje predstave raznih regionalnih umetnika i trupa koje skreću pažnju na sebe svojim inovativnim radom.

„Očuvali smo i unapredili stalni dijalog sa zajednicom, kroz mnoge tribine i promocije, vorkšopove i treninge, unapređujući „školu pozorišnog mišljenja bitefovskog karaktera“ koja osnažuje umetnike i doprinosi sceni svežim i inovativnim žanrovskim rešenjima“, navodi BItef teatar.

Jednako gradeći repertoar postdramskog, dramskog i plesnog teatra, kako se navodi, taj teatar ponudio je krosover žanrovska rešenja, šireći i unapređujući uticaj tendencija Bitefa i uvezujući još čvršće Bitef teatar u mrežu regionalnih pozorišnih kuća koje obraćaju pažnju na definisanje i pozicioniranje stilskog i sadržajnog jezika savremenog pozorišnog trenutka.

Predstava "Goli" koprodukcija je Narodnog pozorišta u Užicu i Bitef teatra. Nastala je prema konceptu i režiji Isidore Stanišić, a tekstu i dramaturgiji Dimitrija Kokanova.

Komentari

Vaš komentar