Vujić: Komad „Godina vrana“ premijerno će biti izveden u decembru

Kultura 20. feb 202121:001 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Ni od jednog predviđenog projekta za 2021. godinu nismo odustali i komad Siniše Kovačevića "Godine vrana" premijerno će biti izveden u Narodnom pozorištu u decembru, kaže za Nova.rs Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta.

Nakon izjave Siniše Kovačevića da mu je komad “Godine vrana” skinut sa repertoara Narodnog pozorišta za 2021. nova drama pisca ipak će biti zaigrana na sceni nacionalnog teatra, piše Nova.rs.

Iako je Kovačević naglasio da je njegova drama “odlukom upravnice Ivane Vujić skinuta i zamenjena nenapisanom dramom Milovana Vitezovića”, a direktorka drame Narodnog pozorišta za naš sajt Molina Udovički Fotez da su “Godine vrana” odložene, komad je na prekjučerašnjoj sednici Upravnog odbora, kojim je usvojen plan za 2021, uvršten u repertoar.

Komad Siniše Kovačevića “Godina vrana” premijerno će biti izveden u decembru, kaže za Nova.rs Ivana Vujić.

„Imaćemo uvaženog dramskog pisca Sinišu Kovačevića u našem repertoaru. Znate, ja sa najvećim poštovanjem govorim o gospodinu Kovačeviću. Prvo, on je moj kolega i izuzetan pisac. Takođe, on je napisao komad “Velika drama” koji se igra na našoj sceni više stotina puta i predstavlja pozorišni fenomen, koji mi sa ljubavlju i poštovanjem negujemo. Naravno, u 2021. godini njegov novi komad će biti rađen“, naglašava upravnica Narodnog pozorišta.

Govoreći o planu Drame Narodnog pozorišta do kraja godine, koji je usvojio Upravni odbor, Vujić kaže da repertoar govori o “velikim ambicijama velike kuće sa velikim ansamblom”.

„Ono što je predviđeno za 2021. godinu ostaje da se radi. Imaćemo premijeru “Pozorišnih iluzija” Pjera Kornea u režiji Nikole Zavišića na sceni “Raša Plaović” već 5. marta, a potom nas očekuje premijerno izvođenje “Orlanda”, dramatizacija romana Virdžinije Vulf u režiji Bojana Đorđeva, što je trebalo da se realizuje još prošle godine. Upravo ovih dana Egon Savin započinje rad na delu Ostrovskog “Vuci i ovce”. Ova satira na temu etike veoma je uzbudljiva i jako dobro korespondira sa današnjim vremenom. Zatim nas očekuje “Kir Janja” na “Raši Plaoviću” Jovana Sterije Popovića, potom “Opasne veze”, koje će raditi Tanja Mandić Rigonat. Radićemo i Strinbergovog “Oca” gde bi se ponovo Boris Komnenić vratio na scenu Narodnog pozorišta. Imaćemo i Šekspirovu “Meru za meru” u režiji Jagoša Markovića, čemu se veoma radujemo, kao i komad “U ime oca i sina” Milovana Vitezovića“, navodi ona za Nova.rs.

Komentari

Vaš komentar