„Vuci i ovce“ Ostrovskog u pripremi u Narodnom pozorištu

Kultura 14. mar 202118:37 0 komentara
Promo / Narodno pozorište

Narodno pozorište u Beogradu počele je probe komedije “Vuci i ovce” slavnog ruskog književnika Aleksandra Ostrovskog, u adaštaciji i režiji Egona Savina, čija je premijera najavljena za 12. maj.

U Narodnom pozorištu u Beogradu počele su probe komedije “Vuci i ovce” slavnog ruskog književnika Aleksandra Ostrovskog, u adaštaciji i režiji Egona Savina, čija je premijera najavljena za 12. maj.

Ostrovski je komediju u pet činova o mladoj, bogatoj udovici oko koje se vrzmaju preveranti privučeni njenim nasledstvom napisao 1875. godine.

U podeli su Olga Odanović, Bojan Dimitrijević, Sonja Kolačarić, Anastasia Mandić, Sonja Knežević, Ljubivoje Tadić, Aleksandar Đurica, Nebojša Kundačina, Bojan Krivokapić i Dimitrije Ilić.

Savin će potpisati i izbor muzike i scenografiju, a kostime će kreirati Jelena Stokuća, saopštilo je Narodno pozorište, koje je počelo čitaće probe tog komada 11. maja, a prisustvovale su joj i upravnica Ivana Vujić Kominac i v.d. direktorka Drame Molina Udovički Fotez.

U umetničkom timu su i Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor), Jasmina Urošević (producent u Drami), Sanja Ugrinić Mimica (inspicijent), Marija Nedeljkov i Danica Stevanović (sufleri), Nastasja Alja Daničić (asistent reditelja) i Jasna Saramandić (asistent scenografa).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!