Vrednu opremu Đorđa Balaševića porodica poklonila Akademiji umetnosti

Kultura 23. apr 202111:53 15 komentara
N1

Opremu koju je koristio Đorđe Balašević, porodica je poklonila Akademiji umetnosti iz Novog Sada. Na Dan akademije, vrednu opremu je predala Balaševićeva supruga Olivera, preneo je RTS.

povezane vesti

Na bioskopskom platnu, jednom od najvrednijih poklona koje je porodica Balašević predala Akademiji umetnosti u Novom Sadu, prvi je prikazan film Čađava bajka rađen po motivima iz knjige Olivere Balašević Planeta Dvorište.

„U ovim danima koji su neoprostivo teški za moju decu i mene, kao roditelj sam negde i malo mirna, jer od moje troje dece, dvoje dece je ova Akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onim koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao“, navela je Olivera Balašević.

Miksete, pojektor, bežične bubice, zvučnici i druga oprema koju je koristio Balašević, vredna više od 30.000 evra, postali su u vlasništvo nekih novih klinaca.

„Neophodno je i potrebno Akademiji umetnosti i vrlo funkcionalno ono što će predstavljati naravno podsticaj za rad naših studenata na planu i polju afirmacije produkcije studentskih radova i na planu i polju stvaralaštva, kada su u pitanju i muzičko i dramsko izvođenje i dramska i muzička umetnost“, naglašava Siniša Bokan, dekan Akademije umetnosti u Novom Sadu.

„Šou biznis je u celom svetu stao, ali obrazovanje i nauka ne bi smeli da stanu. I to bi bila najveća šteta od pandemije“, dodala je Olivera Balašević, a prenosi RTS.

Poklonjena oprema služila je i za promociju filma Đorđa Balaševića Kao rani mraz, koji je rađen po motivima pesme Priča o Vasi Ladačkom. Ovo je prvi put da se porodica pojavljuje u javnosti nakon njegove smrti, a pored toga što je demantovala natpise u medijima o postojanju testamenta, Olivera se osvrnula i na druga medijska nagađanja.

„Vasa Ladački je bio zaljubljen u lepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lepu, al’ sirotu i tako će biti zauvek. Hvala vam“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare