Vranjković o isplatama Beer festa: Oko 50 grupa je zakinuto, to je nezabeleženo

Kultura 25. mar 202217:31 15 komentara

Oko 50 grupa, koje su nastupale na prošlogodišnjem Beer festu, zakinuto je za honorar, što je do sada nezabeleženo, rekao je za N1 muzičar Nikola Vranjković. I on je među muzičarima koji su 2021. u avgustu nastupali na Beer festu, i koji su juče objavili post na društvenim mrežama u kojem kritikuju taj festival i traže rešenje.

Brojni bendovi koji su prošle godine nastupali na Beer festu objavili su juče na svoji zvaničnim stranicama na društvenim mrežama da taj muzički festival ni do danas nije muzičarima isplatio honorare u celosti i ne obaveštva ih zašto se to desilo niti kada će biti isplaćeni. To su naveli Bjesovi, Goblini, Atheist rap, Del Arno bend, E-play, Električni orgazam, Nikola Vranjković i mogi drugi…

POVEZANE VESTI

„O tome se priča već nekoliko meseci, svi smo u kontaktu, to je skoro 50 i nešto ljudi, grupa, koji nisu isplaćeni za prošlogodišnji festival, to je stvarno mnogo. Obično se takve stvari polome na nekim manjim bendovima, manjim honorarima, ovo je sad jako zanimljivo. Taj raspon od Goblina, Kelta, do Ju grupe, Galije, Nevernih beba…  i svi su podržali tu inicijativu da se dođe do rešenja“, kazao je Vranjković.

„Taj način komunikacije, tj nekomunikacije sa ljudima koji su nastupali…. informišeš se šta se dešava sa time, a neko se pravi blesav. E od jutros se više, koliko sam pročitao, ne prave toliko blesavi, pa će neki ljudi još da pokušaju da urade nešto pre nego što dođe do suda“, dodao je on.

On je ocenio da je ovo verovatno nešto što će naučiti sve ostale izvođače da poverenje i ugovor nisu nešto „od čega imaš puno koristi“, već samo isplaćivanje izvođača unapred.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare