Vesić sa izdavačima: Ponudio sam novi termin za održavanje Sajma knjiga

Kultura 15. jul 202122:46 6 komentara
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je da je na sastanku održanom sa predstavnicima izdavača okupljenih u Udruženju izdavača i knjižara Srbije i Udruženju profesionalnih izdavača Srbije, a koje su predstavljali Dejan Papić i Zoran Hamović, ponudio izdavačima novi termin za održavanje Sajma knjiga.

Sastanku su prisustvovali Ivan Кarl, gradski sekretar za kulturu i Danka Selić, generalni direktor Beogradskog sajma, naveo je Vesić u objavi na svojoj fejsbuk stranici.

POVEZANE VESTI

„Ponudio sam u ime Grada Beograda izdavačima da se Sajam knjiga održi u tradicionalnom terminu od 23. oktobra. Ponudio sam da Grad Beograd subvencioniše deo zakupa štandova izdavačima za Sajam knjiga imajući u vidu tešku situaciju u kojoj su se našli usled pandemije virusa Кovid 19. Predložiću Ministarstvu kulture da učestvuje u subvencionisanju zakupa“, dodao je on.

Vesić je naveo i da će Grad Beograd na sledećoj sednici Skupštine grada u Odbor Sajma knjiga imenovati jednog člana koji će predstavljati izdavače, prema njihovom zahtevu.

„Izdavači su svesni, pošto im je predočeno, da je moguće da Sajam knjiga ne bude održan ukoliko se u oktobru pogorša epidemiološka situacija. Želimo da u uslovima pandemije održimo tradiciju Sajma knjiga, jednu od najlepših koju ima naš grad“, zaključio je Vesić.

Izdavači su prethodno tražili odlaganje Sajma knjiga, planiranog za septembar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare