Treći Festival novog stvaralaštva Njena zemlja – Neustrašive zoomiraju

Kultura 13. mar 202120:42 0 komentara
Festival Njena zemlja

Festival novog stvaralaštva Njena zemlja u organizaciji izdavačke kuće Štrik, biće održan po treći put 19. i 20. marta.

Tema ovogodišnjeg festivala je: neustrašive zoomiraju. Zbog epidemiološke situacije, ovogodišnja proslava nove književnosti u Njenoj zemlji, biće dostupna online na Štrikovom YT kanalu.

Organizatori najavljuju da će biti mesta za malu publiku i u stolicama, ukoliko to dozvole epidemiološke okolnosti.

Prvog dana festivala gosti će biti Dorte Nors iz Danske, iz Zagreba će se javiti Asja Bakić, a iz Ljubljane će pričati Svetlana Slapšak.

„Drugog dana ćemo s rumunskom autorkom Dojnom Rušti rasvetliti Lizuškine tajne, proslaviti sa Jelenom Lengold prevod zbirke Vašarski mađioničar na španski jezik, a zatim ćemo s Violetom Greg proveriti zašto su voćke u Poljskoj zelene“, dodaje se.

„Neustrašive će zoomirati“ iz UK Stari grad, a festival će delom biti otvoren za publiku. Ceo festival moći će da se prati uživo na Štrikovom Youtube kanalu. Sve posetiteljke i posetioci imaće mogućnost da u toku trajanja festivala knjige kupe po specijalnoj, festivalskoj ceni.

„Okolnosti jesu drugačije, ali mi se ne damo! Slaveći novu umetnost, slavimo bolji život i zato ne propustite da budete deo Njene zemlje“, pozivaju organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!