Tamara Aleksić: Od kraljice Marije učila sam kako biti bolji čovek

Kultura 25. mar 202111:42 > 14:37 3 komentara

Verujem da za svaki lik koji tumačite njegov ste jedini advokat u tom trenutku, jedini ko priča njegovu priču, pa ga branite svim sredstvima koje posedujete, vaš zadatak je da pričate njihovu istinu, rekla je glumica Tamara Aleksić u Novom danu.

U seriji „Aleksandar od Jugoslavije“, koju možete da pratite na kanalu Nova S, Tamara Aleksić igra kraljicu Mariju.

„Od nje sam učila kako biti malo bolji čovek, dovoljno je da samo čitate o njoj da vas jako inspiriše, tako borbena, lojalna, prepuna ljubavi i razumevanja za sve ljude, od svoje porodice, dece, supruga, kojem je bila ne samo oslonac nego i majka, a tako se ponašala i prema svom narodu“, kaže glumica.

POVEZANE VESTI

Zdravko Šotra, reditelj serije, kako kaže Aleksić, čovek je podteksta. „Koliko god da izgovori nesto konkretno, ti znaš da iza ima gomile značenja, on je jedan od onih kojima nije neophodan strah da bi vladao setom, tj strahopoštovanje, već u startu znaš koliko je imao poverenja u tebe“, kazala je.

Šotra veruje da oči ne lažu, dodaje, i kada se glumac nalazi u situaciji jako krupnog kadra, ako zna da neko ima poverenja u njega da može to da iznese, to uliva poverenje.

„Pomislis – to je Šotra, ko sam ja da sumnjam u sebe, jer bih sumnjala i u njegovu odluku… iz tog poštovanja, probaš da iskljuciš sumnju“, objasnila je.

Govoreći o smrti glumca Vlaste Velisavljevića, ona je rekla da je on imao neku vrstu dečačke radosti.

„Za mene će on uvek biti i ostati kao podsecanje, kao simbol dobrote i životne radosti“, zaključila je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare