Šta predviđa rekonstrukcija beogradskog Omladinskog pozorišta Dadov

Kultura 09. avg. 202109:426 komentara
Podeli:
pozorište dadov
Izvor: Beoinfo

Gradski sekretar za investicije Luka Petrović najavio je danas potpunu rekonstrukciju beogradskog Omladinskog pozorišta "Dadov".

„Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeno 918 metara kvadratnih, odnosno sve podzemne i nadzmene prostorije pozorišta u Ulici Desanke Maksimović na Vračaru“, precizirao je Petrović za Beoinfo.

Istakao je da će rekonstrukcijom biti obuhvaćena vodovodna i kanalizaciona mreža, elektro i termotehnička instalacija sa priključkom na daljinsko grejanje.

„Predviđena je postavka novog audio-sistema za snimanje i reprodukciju zvuka, sistema tehničke komunikacije i signalizacije, kao i projekcioni video-sistem“, rekao je Petrović.

Povezane vesti

On je dodao da će se raditi nova ventilacija. „Ventilacija i rashlađivanje pozorišne sale, kao i velike scene biće ostvarena centralizovanim vazdušnim sistemom sa klima-komorom pozicioniranom na krovu. One će biti obložene zvučnim barijerama, s ciljem da se smanji buka od opreme.

Projektom je takođe predviđena potpuno nova instalacija i oprema za odimljavanje pozorišne sale i velike scene radi zaštite od požara“, naveo je Petrović. On je rekao da će nove obrise dobiti i sve sporedne prostorije pozorišta, uključujući foaje, biletarnicu, garderobe, prostorije za glumce, kao i tehničke prostorije.

Komentari

Vaš komentar