Srpski i britanski vojni orkestar održali koncert u Domu Vojske Srbije

Kultura 07. jun. 202106:58 > 06:581 komentar
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički" i Gudački orkestar Grofice od Veseksa održali su zajednički koncert u Domu Vojske Srbije.

„Na raznovrsnom repertoaru našli su se, pored tradicionalnih srpskih i britanskih vojnih marševa, aranžmani poznatih kompozicija domaće i internacionalne muzike. Skupa sa vojnim muzičarima svoje umeće na violini predstavila je i ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Šan Meklaud“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar Nebojša Stefanović, kako je navedeno, pohvalio je izuzetan zajednički nastup srpskog i britanskog orkestra.

„Hvala vam što ste došli u Srbiju. Svestan sam da u ovom izazovnom vremenu epidemije korona virusa to nije bilo lako. Nadam se da ste uživali u tradicionalnom srpskom gostoprimstvu – rekao je ministar Stefanović, obraćajući se vojnim muzičarima iz Ujedinjenog Kraljevstva“, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Zahvaljujući se našem ansamblu „Binički“, ministar je naglasio da su njihovi nastupi nedostajali i da je izuzetno ponosan na njih.

„Hvala vam za sve što radite, zaista se osećam ponosno kada slušamo vašu muziku“, rekao je Stefanović, stoji u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar