Smenjena direktorka Opere Narodnog pozorišta

Kultura 15. sep 202112:4910 komentara
Izvor: Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Direktorka Opere Narodnog pozorišta Jasmina Trumbetaš Petrović smenjena je sa te funkcije, saznaje Nova.rs. Trumbetaš Petrović je ovu informaciju potvrdila za taj portal.

„Smenjena sam posle tri godine bez obrazloženja“, rekla je za Nova.rs Jasmina Trumbetaš Petrović, direktorka Opere Narodnog pozorišta.

„Sa upravnicom Ivanom Vujić, nažalost, nisam imala komunikaciju, hijerarhija direktora nije poštovana, zaobilazili su me. Jedino što mi je rekla jeste da treba da pojačam operski ansambl i da se vratim na mesto prvaka Opere“, navela je Trumbetaš.

POVEZANE VESTI

Nova.rs je kontaktirala upravnicu Narodnog pozorišta Ivanu Vujić s molbom da prokomentariše ovaj slučaj, ali je ona, kako navodi taj portal, kratko rekla da je u Tirani i da ne može da govori.

„Ja sam u nacionalnom pozorištu u Tirani na svečanom otvaranju, u toku je sastanak. Današnji ceo dan ću biti na sastancima s njima, to se pozorište otvara posle četiri godine. Kada završimo sve to, biće gala veče. Puno vas pozdravljam“, kazala je kratko Ivana Vujić.

Jasmina Trumbetaš do sada je ostvarila niz glavnih uloga sopranskog faha: Leonora u Trubaduru i u Moći Sudbine, Elizabeta u Don Karlosu, Amelija u Balu pod maskama, Aida, Madam Baterflaj, Tatjana u Onjeginu, Mimi u Boemima, Mikaela u Karmen, Adriana Lekuvrer, Margareta u Faustu, Fjordiliđi u Tako Čine Sve (Mocart), Pamina u Čarobnoj Fruli, Karolina u Dve Udovice, Ebigejl u Vešticama iz Salema, Hasanaginica.

Održala je niz koncerata po Srbiji i inostranstvu: Norveška, Nemačka, Italija, Portugal, Ženeva, Varšava, Grčka, Pariz, London, Kopenhagen, Izrael. U njen koncertni repertoar spadaju Verdijev rekvijem, Dvoržakov rekvijem, Mocartov rekvijem, Betovenova 9. simfonija, Bruknerova misa, Rahmanjinova zvona, Rekvijem Ksenije Zečević, Pergolezijev Stabat Mater, Hongerov Kralj David.

Rediteljka Ivana Vujić Kominac je postavljena na čelo Narodnog pozorišta odlukom Vlade Republike Srbije, 21. novembra 2018. godine. Nedavno se u javnosti govorilo i o problemima u Baletu Narodnog pozorišta.

Komentari

Vaš komentar