Sahrana Borisa Komnenića 11. marta na Novom groblju

Kultura 09. mar. 202112:15 > 15:101 komentar
Podeli:
Izvor: Youtube/Elta TV

Komemoracija Borisu Komneniću biće održana u četvrtak, 11. marta u podne na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a sahrana istog dana u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, saopštio je nacionalni teatar.

Svi oni koji ne budu mogli da, iz epidemioloških razloga, prisustvuju komemoraciji u Velikoj sali Narodnog pozorišta moći će da je prate uživo putem striminga na Jutjub kanalu ovog teatra, dodaje se u saopštenju, prenosi Nova.rs.

Pola sata pre sahrane, koja je zakazana za 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, biće služeno opelo u crkvi Svetog Nikole.

Povezane vesti:

Iste večeri, 11. marta, sa početkom u 21 sat, na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta biće strimovana Nušićeva komedija „Narodni poslanik“, u kojoj je Boris Komnenić tumačio glavnu ulogu – junaka Jevrema Prokića.

Bila je to njegova poslednja premijera na sceni matičnog teatra, čiji je član postao 1984. godine i imao status prvaka drame. Za ulogu u ovoj predstavi, koju je režirao Saša Gabrić, Komnenić je na festivalu „Bucini dani“ 2015. godine dobio Nagradu „Zlatno zrno“ za najbolje glumačko ostvarenje.

Boris Komnenić preminuo je 6. marta, u 64. godini u Beogradu, posle duge i teške bolesti. Rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao član Narodnog pozorišta.

U matičnom pozorištu, ali i na scenama drugih teatara, odigrao je brojne uloge u klasičnim komadima i delima savremenih pisaca. Pored pozorišnih, iza sebe je ostavio i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

Komentari

Vaš komentar