Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor u Botaničkoj bašti u julu

Kultura 10. jun. 202121:45 > 21:511 komentar
Podeli:
Izvor: Printscreen

Rade Šerbedžija sa svojim bendom Zapadni kolodvor će u subotu 11. jula održati koncert u posebnom ambijentu Botaničke bašte.

Šerbedžija je odabrao da baš pred beogradskom publikom održi svoj prvi koncert u Srbiji ove godine. Posle otkazanih novogodišnjih koncerata, održao je samo jedan virtuelni koncert početkom aprila, a po reakcijama ljudi iz celog sveta bilo je jasno koliko svima nedostaju koncerti i emocije koje Šerbedžija nesebično deli sa publikom, saopštili su organizatori.

Krajem prošle godine izdao je novi album “Ne okreći se sine”, tako da će 11. jula po prvi put pred beogradskom publikom uživo izvoditi pesme sa novog albuma koji se već našao na vrhu najprodavanijih u regionu. Na novom albumu je okupio vrhunsku ekipu autora i saradnika, a dao je i svoj autorski potpis.

Izvor : Promo

“Moj novi album ‘Ne okreći se sine’ je poruka prijateljstva i ljubavi. Pevam pesme nove, pesme stare, pesme moje i pesme mojih prijatelja, a sve su to pesme o ljubavi… pune boli, čežnje, strepnje, nade, kao i čitav ovaj naš život. A život nije što i polje preći. To je i poruka ovima koji dolaze posle nas, da tu stazu koju je moja generacija prešla, pređu na svoj način. Zato Ne okreći se sine, budi mi jači sine”, napisao je Šerbedžija.

Album sadrži ukupno 11 pesama koje su odsvirali članovi prateće grupe Zapadni kolodvor i specijalni gosti, a među autorima su i Husein Hus Hasanefendić koji je napisao hit “Eto pjesma”, Damir Urban autor teksta za pesmu „Govorila je tako tiho, tiho, tiho“, „Ostala si uvijek ista“ Đorđa Novkovića i Željka Sabola i mnogi drugi. Svoj autorski pečat je ostavio na pesmama “Ne okreći se sine” i “Šeherezada”.

Na beogradskom koncertu Rade Šerbedžija će uz svoj Zapadni kolodvor band pevati i ostale svoje velike hitove poput “Barbara”, “Protuletje se otpira”, “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, “Ni u tvome srcu”, “Poleti ptico”, “Povratak ratnika”, “Tvoje nježne godine”, “Ne daj se Ines”.

Komentari

Vaš komentar