Prvim danom proleća 2023. godine Čačak će biti prestonica kulture Srbije

Kultura 19. jan. 202217:312 komentara
Podeli:
Čačak
Izvor: N1

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisali su ugovor za projekat Prestonica kulture Srbije 2023. godine, čime zvanično počinje realizacija projekta.

Gojković je nakon potpisivanja ugovora podsetila da je Čačak za prestonicu kulture Srbije izabrala stručna komisija medju 18 prijava gradova i opština, saopštilo je Ministarstvo kulture.“Dogovorili smo danas da sama manifestacija započne prvim danom proleća 2023. godine. Mi sada već imamo iskustvo Grada Novog Sada koji je Evrpopska prestonica kulture i možemo da merimo šta je bilo dobro, a šta su oteževajući faktori u sprovodjenju čitavog projekta, budući da smo ga kreirali po ugledu na Evropsku prestonicu kulture“, kazala je Gojković.

Ona je dodala da će to doprineti decentralizaciji kulture u Srbiji.

Кreativni i radni moto projekta je "Čačanska rodna", inspirisan imenom sortimenta šljive koji je prepoznatljiv čačanski poljoprivredni proizvod, a program je koncipiran kroz četiri podteme "Na Slobodi", "Na raskrašću", "Na Moravi" i "Na Кaldrmi".

Ministarstvo kulture je za projekat Prestonica kulture Srbije 2023. godine izdvojilo 298,5 miliona dinara, a vrednost celog projekta je 500 miliona dinara.

Komentari

Vaš komentar