Prikazana digitalno restaurisana „Neka druga žena“, uz poruku Merime Isaković

Kultura 12. avg 202216:33
Podeli:
Izvor: TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Digitalno restaurisani film “Neka druga žena” (1981) reditelja Miomira Mikija Stamenkovića svečano je prikazanu A1 Kinoteka letnjem bioskopu na krovu Doma Vojske u Beogradu, u prisustvu mnogobrojne publike kojoj su se obratili glumci iz tog filma Svetlana Bojković i Ivica Klemenc, dok je Merima Isaković uputila video poruku.

“Neka druga žena” je triler snimljen u produkciji Centar filma, a ostao je zapamćen po izuzetnoj glumačkoj podeli, kao i po kriminalističkom zapletu iz pera poznatih scenarista Dragana Markovića i Dušana Perkovića. U fokusu su ubistvo eminentnog beogradskog lekara pod neobičnim okolnostima, problem njegove mlade ljubavnice koja se drogira, supruga koja se iznenada vraća sa službenog puta…

U filmu su igrali i Dragan Nikolić, Ljubiša Samardžić, Petar Kralj, Dušica Žegarac, Miloš Žutić i drugi.

Merima Isaković, koja je u tom filmu ostvarila izuzetnu ulogu, izjavila je da se “raduje povratku filma u digitalne vode jer će to omogućiti da se prikazuje u boljem kvalitetu i da će ostati duže dostupan publici”. Podsetila je kako se pripremila za ulogu i kako joj rad i razgovor sa zavisnicima od droge u to vreme omogućio da bolje razume lik Jelene koji je tumačila.

Posebno se osvrnula na drage kolege koji su preminuli, a kao dokaz koliko joj je taj filmski projekat značio pokazala je fotografije koje i danas stoje na zidu njene sobe.

Svetlana Bojković rekla je da je film “Neka druga žena” bio “neobičan za ono vreme”.

“Bio je van glavnog toka i nije dovoljno ispraćen medijski koliko je, čini mi se, zasluživao. Dugo ga nisam gledala, ali sećam se da je bio dobro i pošteno urađen. Dobar scenario, sjani glumci, od kojih mnogih više nema. Radujem se da gledajući ovaj film ponovo budem sa svojim kolegama. Ono što ću možda videti kao neku naivu iz onog vremena, opraštam tom periodu od 40 godina”, rekla je Ceca Bojković.

Ivica Klemenc se prisetio kako se, pročitavši scenario u prvi mah “smrzao” zbog teme narkomanije, ali i oduševio kada je saznao da će mu direktni partner biti Ljubiša Samardžić i da će voziti po Beogradu “bmw” dvosed s policijskom registracijom.

Komentari

Vaš komentar