Premijera „Oaze“, Ikić: Film o potrebi čoveka da gospodari svojom slobodom

Kultura 14. maj. 202117:00
Podeli:
Izvor: FEST / Promo

"Oaza" je film o potrebi čoveka da gospodari svojom slobodom, rekao je Ivan Ikić, reditelj i scenarista tog ostvarenja, povodom srpske premijere.

„To je jedino što je svima nama dato rođenjem, a nekako zaboravimo da to posedujemo. Ali film je i o drugim stvarima, pre svega o ljubavi, o neskrivenim emocijama koje bujaju, koje smo u današnjem svetu potpuno eliminisali i zaboravili da postoje. Mi ih vešto prikirivamo u svom svakodnevnom nastupu i gradimo maske, koje ne dozvoljavaju da te emocije izađu“, kazao je Ikić na konferenciji za medije FEST-a.

Govoreći o FEST-u, on je rekao da za njega taj festival predstavlja „nešto jako nostalgično i vezano je za period njegovog filmskog odrastanja“. „To je emocija koja traje“, dodao je on.

U subotu, 15 maja, reprizno će biti prikazani filmovi „Jazavac pred sudom: With the Badger on Trial“ (9h u Domu omladine Beograda), „Lihvar“ (9h u Kombank dvorani), „Oaza“ (11:30 u Kombank dvorani), „Prolećna pesma“ (11:30 u Domu omladine Beograda), kratki film „Varnica“ (9h u Kombank dvorani, pred projekciju filma „Lihvar“), i „Zora“ (14h u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade).

Komentari

Vaš komentar