Premijera filma Raše Andrića ‘’Leto kada sam naučila da letim“

Kultura 23. jan 202209:59 2 komentara
Sense production

Svečana premijera dugoočekivanog filma Radivoja Raše Andrića “Leto kada sam naučila da letim” održaće se u Kombak dvorani, u sredu 16. februara, nakon čega će film ući u redovan bioskopski repertoar širom Srbije. Premijera u Novom Sadu zakazana je za 17. februar, saopštili su producenti.

Porodični fim ‘’Leto kada sam naučila da letim’’, donosi toplu, vedru i duhovitu priču punu emocija sa najsunčanijeg mesta na Jadranu. Radnja filma prati tinejdžerku Sofiju tokom naizgled dosadnog letovanja sa dve bake na Hvaru. Međutim, nova prijateljstva, zaljubljivanje, morske avanture, pretvoriće ovo leto na idiličnom ostrvu u raspust koji se pamti. Ova nežna letnja priča izmamiće neočekivane emocije među gledaocima svih generacija.

“Leto kada sam naučila da letim” nije samo prvi film Raše Andrića nakon hitova ‘’Kad porastem biću kengur’’, ‘’Munje!’’ i ‘’Tri palme za dve bitange i ribicu’’, sa kojima je stekao status kultnog reditelja, već je i pravo osveženje za publku jer na veliko platno donosi dinamičnu i duhovitu priču koja je pre svega namenjena mlađim generacijama.

Film “Leto kada sam naučila da letim“ adaptacija je istoimene nagrađivane knjige Jasminke Petrović koja je uvrštena u školsku lektiru.

Klara Hrvanović, osvojiće publiku u ulozi devojčice Sofije, dok će Olga Odanović i Snježana Sinovčić izmamiti mnoštvo osmeha i suza među gledaocima. Zapežene uloge ostvarili su i Žarko Laušević, kao i grupa talentovanih tinejdžera iz Splita i Beograda.

Film ‘’Leto kada sam naučila da letim’’ realizovan je u ko-produkciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Scenario je napisala Ljubica Luković, producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare