Počinju plesni festivali na Jadranu, nastupaju i umetnici iz Srbije

Kultura 13. jul 202116:17 1 komentar
Madlenianum / Belkisa Beka Abdulović

U okviru Festivala plesnog teatra Purgatorije u Tivtu, Plesnog festivala u Šibeniku i Festivala plesa i neverbalnog kazališta – Svetvinčenat ovog leta nastupiće kompanije i umetnici iz Srbije, saopštilo je Profesionalno Udruženje Baleta Srbije.

Na Ljetnoj pozornici Tivat u sredu 14. jula počinje Festival plesnog teatra Puragatorije u okviru kog će se i ove godine predstaviti veliki broj plesnih produkcija iz Srbije i regiona.

Prvog dana festivala biće izvedena najnovija produkcija platforme Balkan Dance Projekat Svi marš na ples u koreografiji Igora Kirova a u izvođenju Mojce Majcen, Jakše Filipovca, Dejana Boškovića, Zulejhe Kečo, Branka Mitrovića, Teodore Radivojević, Ane Kuzmanović, Emira Fejzića i Endija Schroettera.

Drugog dana festivala biće izvedena plesna predstava Grand Hotel opere i teatra Madlenianum u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića.

Jedan Sanje Ninković biće publici prikazan u subotu 17. jula, a Gradovi kojih više nema u koreografiji Konstance Makras Bitef Dance kompanije biće izvedeni u sredu 21. jula.

Pored predstava iz Srbije publici će biti izvedene predstave Zagrebačkog plesnog centra i FIATA iz Podgorice.

Deseti Šibenički plesni festival počinje 19. jula na Tvrđavi Sv. Mihovila. Festival će otvoriti najviši zvaničnici grada Šibenika a specijalni gost je Aleksandar Ilić koreograf.

Na ovom izdanju festivala iz Srbije će se predstaviti Isidora Stanišić sa projektom Afterlife Party with evergreen eve i studentkinja Instituta za umetničku igru Sandra Milošević u produkciji Uduženja baletskih umetnika Srbije sa predstavom Deo mene i ja.

Festival plesa i neverbalnog kazališta – Svetvinčenat 23. jula otvara plesna predstava Prostor za revoluciju u koreografiji Isidore Stanišič a u izvođenju Bitef Dance kompanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare