Počeli „Muzeji za 10“, sedam dana besplatnog programa

Kultura 12. maj 202119:38 1 komentar
Promo

U okviru manifestacije "Muzeji za 10", koja je počela danas, tokom sedam dana besplatnog programa biće obeleženi i Medjunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelјa muzeja, u 50 gradova i mesta širom Srbije, saopštili su organizatori.

Gradjani će izložbe „od kojih se mnoge mogu videti samo tih dana“, kao i druge prateće programe, moći da pogledaju u preko 100 muzeja i sličnih institucija.

Posetioci su pozvani da učestvuju u nagradnom konkursu „Predstavi svoj omilјeni muzejski predmet“ kroz kratku video formu, ne dužu od tri minuta.

Najkreativniji će biti nagradjen, a svi radovi biće podeljeni na društvenim mrežama.Kako je najavljeno u okviru manifestacije „Muzeji za 10“, koja traje do 18. maja, Evropska noć muzeja biće obeležena u subotu 15. maja.

Organizatori navode da je manifestacija „nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi“, koja se ove godine održava po sedmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja a koordinira je Nacionalni komitet Medjunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare