„Ona i ja“: Izložba Svetlane Ninković i Sare Kujundžić u Silosima

Kultura 02. jul 202115:47 0 komentara
Promo

Prva zajednička izložba slikarki Svetlane Ninković i Sare Kujundžić, pod nazivom “Ona i ja”, biće otvorena u petak, 2. jula, u 20 časova, u izložbenom prostoru Re-kreativnog centra Silosi Beograd.

Umetnice navode da im je namera da kroz seriju apstraktnih slika istražuju i pomeraju granice umetničkog ega. Deleći isto platno prilikom stvaralačkog procesa, slikarke istovremeno otvaraju pitanje međusobnog prostora i duboke intimnosti između njih. One pozivaju jedna drugu da zajedno stvaraju, nadograde ili promene ono što je već stvoreno.

Svetlana Ninković je diplomirala 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom odseku i članica je „Likovnog kruga“. Izlagala je na 20 samostalnih i oko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, te učestvovala na više likovnih kolonija i susreta. Sara Kujundžić je nakon završene Akademije umetnosti u Novom Sadu otišla u inostranstvo gde je svoju karijeru izgradila u vodama marketinga i grafičkog dizajna, a timovi koji su stvarali pod njenom art direkcijom osvajali su međunarodno priznate nagrade iz oblasti oglašavanja. Svetlana i Sara bile su na istoj klasi nakon čega su ostale i bliske prijateljice, a izložba „Ona i ja“, prikazaće dela koja zajedno potpisuju, što je i svojevrstan raritet u svetu likovne umetnosti.

Izložba će trajati do 10. jula, a za posetioce će biti dostupna svakodnevno od 18 do 22 časa u komorama prvog silosa.

Ova izložba biće ujedno prva u novootvorenim Silosima i najavljuje buduću galeriju na istom mestu, posvećenu upravo ovdašnjoj umetničkoj sceni. I sami Silosi su svojevrsni spomenici brutalističke arhitekture na obali Dunava, a novi život dobili su zahvaljujući „Gaia pokretu“, neprofitnoj fondaciji koja u njima razvija programe iz oblasti umetnosti, obrazovanja, rekreativnog sporta i zaštite životne sredine, navode organizatori.

Ulaz u zonu Silosa nalazi se na kraju ulice Dunavski kej, iza rampe nekadašnje fabrike “Žitomlin“, a otvoren je za posetioce svakog dana od 12 časova do ponoći.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!