Đuričko: Uloga u filmu „Živ čovek“ mi je jedna od najvećih

Kultura 09. maj 202108:45 11 komentara
Promo FEST

Glumci su najznačajniji za moje filmove, jer su oni ti koji predstavljaju likove, za koje gledaoci moraju da poveruju da su živi ljudi i interesantne ličnosti, rekao je Oleg Novković, reditelj filma "Živ čovek" sa Nikolom Đuričkom i Nadom Šargin u glavnim ulogama, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u u subotu. Nikola Đuričko je rekao da je uloga u ovom ostvarenju jedna od najvećih koje je imao na filmu.

„Da bi se glumci uskladili i došli do sviranja u istom violinskom ključu, neophodne su probe i da se sažive sa tim likovima, da ih nose u sebi. Pravi odnos između reditelja i lika nikad nije direktan i uvek ide preko glumca. Tako radim u svim svojim projektima, a u ovom je to bilo posebno zadovoljstvo. Glavna uloga je od samog početka pisana za Đurička“, kazao je Novković na konferenciji za medije FEST-a.

Promo FEST

 

U filmu „Živ čovek“ igraju Nikola Đuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović i drugi glumci.

„Ovo je emotivna priča o životu koji živimo i životu koji smo želeli da živimo. O posledicama grešaka koje svaki život sa sobom nosi. Priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju“, navodi se u opisu filma.

Nikola Đuričko je rekao da je uloga u ovom ostvarenju jedna od najvećih koje je imao na filmu, te da je imao veliku mogućnost da pokaže nijanse lika.

„Đela je trpni junak i život mu se odvija pred očima. Ako malo pažljivije analizirate film, videćete da zapravo glumački ansambl nosi to što Đela gleda, šta je njegov život. U tom smislu oni su meni bili jako potrebni, a naravno Nada Šargin u prvoj liniji. Te probe sad zvuče kao neka čarolija, ali snimanja su često vrlo tehnička stvar i nema vremena za istraživanje i sticanje poverenja koje je potrebno. Jedino u prijatnoj, bezbednoj kreativnoj atmosferi može da se ostvari pun potencijal“, kazao je.

Promo FEST

„Sunčica je žestoka, zanimljiva, zabavna, ali i teška. Svoja, hrabra, i inspirativna. Meni su likovi Milene Marković, koje igram kod Olega, inspiritivni zato što imaju žestinu i idu dalje, bore se. Najbolja mi je bila Olegova prva rečenica koju je rekao na pripremama – Sunčica je sunce, a svi oko nje su tu negde. To mi je odmah bilo jasno“, rekla je Nada Šargin je o svojoj ulozi u filmu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare