„Obrnuti red stvari“ Kralja Čačka i Nine Bajsić, posle premijernih izvođenja

Kultura 11. jun 202108:09 1 komentar
Foto: Anita Nađ

RadioTeatar objavio je spot za "Obrnuti red stvari", pesma Kralja Čačka i Nine Bajsić koja otvara radio-predstavu "Soundtrack za film koji nije snimljen".

Posle premijernog izvođenja u Puli, Zagrebu i Dubrovniku i zagrebačke prve reprize, muzičko–poetski street movie „Soundtrack za film koji nije snimljen“ delić atmosfere prikazuje i kroz video spot.

Autor spota za „Obrnuti red stvari“ je mladi reditelj Dražen Krešić, a snimljen je u jednom kadru tokom noćnog snimanja pesme u zagrebačkom studiju DanMrak.

„Obrnuti red stvari“ je inače prva pesma koja je nastala ove zime kroz muzičko-poetsku razmenu beogradskog slikara, pesnika i kantautora Nenada Marića (Kralj Čačka) i Nine Bajsić, mlade zagrebačke pesnikinje, dramaturškinje i kantautorke. Miks i master pesme uradio je Ivan Božanić, a uz glavne protagoniste sviraju Dino Brazzoduro i Marko Marić.

Darko Rundek bio je gost na zagrebačkoj premijeri. „Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na „Soundtracku za film koji nije snimljen“. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz publike koja nasmiješena napušta prostor“, rekao je Rundek.

Publiku kroz „Soundtrack za film koji nije snimljen“ vodi dvoje posebnih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu i sklonost izražavanju u različitim medijima. Ovaj pozorišno–radijski dijalog sastoji se od poetskih, proznih i muzičkih zapisa nastalih kao dijaloška razmena tokom zime i proleća 2020/21. između Nine i Nenada. U maniru radiofonskog teatra, dramaturgija „Soundtracka za film koji nije snimljen“ se ne zasniva samo na rečima i muzici, već je krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimcima i naracijom Pavlice Bajsić, navode autori.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare