Nova sezona pozorišta Teatrijum- „Banović Strahinja“ premijerno pred publikom

Kultura 05. jul 202214:36
Podeli:
Izvor: Promo

Nova sezova pozorišta Teatrijum otvorena je premijernim izvođenjem predstava "Koliko zrnaca do šaha?" i "Ljubavni vremeplov 3". U narednom periodu će u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja biti izvedene četiri predstave: "Banović Strahinja", "Čorba od kanarinca", "Don Žuan", "Koliko zrnaca do šaha?".

Predstava „Banović Strahinja“ po tekstu Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Bojana Lazovića biće premijerno izvedena 5. jula u 21 časova. Mladi glumac Fedor Đorović igraće Banović Strahinju, a u predstavi igraju i Vladan Gajović, Gala Šalipur, Beta Đorevska i Nikola Živanović. Ova predstava je rađena u koprodukciji pozorišta Teatrijum i CEBEF-a.

„Čorba od kanarinca“ predstava po tekstu Miloša Radovića, u režiji Staše Koprivice biće izvedena 6. jula u 21 časova.

Predstavu „Don Žuan“, koja je premijerno izvedena prošlog leta, publika će imati priliku da pogleda 7, 8, 9 i 10. jula u 21 časova. Tekst je radila mlada dramaturškinja Vida Davidović (po Molijeru), a režiju potpisuju Marko Misirača i Tihomir Stanić. Glumačku podelu ove komedije predvodi Stefan Radonjić u naslovnoj ulozi Don Žuana, uz Vladana Gajovića, Lepomira Ivkovića, Đorđa Markovića, dok su u ostalim ulogama njihove mlade kolege: Milica Janković, Nevena Ilić, Isidora Građanin, Ivana Dudić, Luka Potparić, Milan Bobić i Luka Sević.

Za vikend, 9. i 10. jula u 11h najmlađi sugrađani imaće priliku da u hladu pod lipama uživaju u dečijoj predstavi „Koliko zrnaca do šaha?“ autorke Mirjane Ilić. U predstavi igraju Luka Sević, Milan Bobić, Vladan Gajović i Marina Gava.

Ulaz je potpuno besplatan za sve.

Ideja o pozorištu Teatrijum pokrenuta je na inicijativu našeg dramskog umetnika Tihomira Stanića, uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan-Mišinog zdanja i gradske opštine Stari grad. Upravnik i jedan od osnivača pozorišta je glumac Vladan Gajović, a u osnivanju je učestvovala i glumica Vesna Stanković. Pozorište je prošle godine imalo vrlo uspešnu „nultu“ sezonu u kojoj je odigrano čak 50 predstava, a ove godine je „prva“ sezona otvorena 1. jula.

Komentari

Vaš komentar