„Nečista krv“ premijerno u Beogradu, bez Bjelogrlića na crvenom tepihu

Kultura 24. avg 202121:14 > 21:25 5 komentara
Izvor: Filip Krainčanić/Nova.rs

Beogradska premijera filma "Nečista krv" održava se večeras u Kombank dvorani. Pojavile su mnogobrojne ličnosti iz sveta filma, ali, iako se očekivao dolazak Dragana Bjelogrlića, on nije viđen na crvenom tepihu.

Prisutni nisu hteli da komentarišu događanja iz Niša.

POVEZANE VESTI

Bioskopska premijera filma „Nečista krv – Greh predaka“ reditelja Milutina Petrovića, održava se u Kombank dvorani i u u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, karte su rasprodate, a zbog velikog interesovanja u ovim bioskopima biće održane dodatne projekcije filma, saopštili su producenti.

Nakon premijernih projekcija u glavnim terminima, ekipa filma i glumci će se pokloniti pred publikom.

Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počinje istovremeno, 26. avgusta.

Radnja filma „Nečista krv – Greh predaka“ dešava se pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković i Vaja Dujović.

Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković. Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica.

Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare