„Nečista krv“ na Netfliksu, „priznanje za srpsku filmsku produkciju“

Kultura 10. jan 202211:048 komentara
Podeli:
Izvor: Promo

Nakon velikog uspeha pred domaćom i regionalnom publikom film „Nečista krv – Greh predaka“ (Bad Blood), u režiji Milutina Petrovića i produkciji This and That productions, nastavlja svoj život na popularnoj platformi za filmove i serije Netfliks, saopštili su producenti.

Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na delima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio Netfliks. Film će biti dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske, u naredne dve godine na ovoj platformi.

„Ugovor koji smo potpisali (This and That productions i Netfliks), zahvaljujući našim partnerima kompaniji Videomite, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice“, izjavila je Snežana Penev van Hauvelingen ispred This and That production i dodala: „sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput Netfliksa.“

„Prilikom rada na ovom projektu odgovornost je bila velika, jer smo na platno želeli da prenesemo likove koje je pre više od jednog veka napisao čuveni Bora Stanković, a pre skoro pola veka u filmske junake oblikovao veliki Voja Nanović. Imajući u vidu sve to, ovaj ugovor o emitovanju na Netfliksu vidim ne samo kao priliku za promociju filma, već i šansu promociju naše kulture zbog čega sam izuzetno srećna”, izjavila je Snežana ispred This and That produkcije koja se zahvalila Filmskom centru Srbije i Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije na podršci pri realizaciji filma.

Film “Nečista krv – Greh predaka” u bioskopima je pogledalo više 100,000 ljudi, a ovenčan je i mnogim filmskim priznanjima – najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma, specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv- Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Fantastičnu glumačku podelu predvode Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

This and That produkcija koju su osnovali Goran Stanković, reditelj i Snežana van Hauvelingen, producentkinja, stoji iza uspešnih ostvarenja poput TV serija „Jutro ce promeniti sve“, „Nečista krv“, kao i filmova „Dnevnik Diane Budisavljević“, „Dobra žena“… Iz ove produkcije najavljuju nove projekte koji su još uvek u fazi pripreme – TV serija „Sablja“ u režiji Gorana Stankovića i Vladimira Tagića, filmove „Majka Mara“ u režiji Mirjane Karanović, „Ekskurzija“ u režiji Miroslava Terzića i „Oče naš“ u režiji Gorana Stankovića.

Komentari

Vaš komentar