Ekipa serije „Vreme smrti“ nastavlja snimanje u staroj valjevskoj čaršiji

Kultura 03. avg 202213:57 > 14:02 3 komentara
Vreme smrti / Milena Kuzmanović

U staroj valjevskoj čaršiji Tešnjar filmska ekipa serije „Vreme smrti“ nastavila je rad ovih vrelih letnjih dana na seriji čije je snimanje u produkciji kompanije United Media otpočelo u maju ove godine. Serija se radi po istoimenom romanu Dobrice Ćosića u adaptaciji producenta Gorana Šušljika i bavi se jednim od najtežih razdoblja u istoriji Srbije - Velikim ratom.

Veliki deo radnje vezan je za čuvenu Valjevsku bolnicu i Kolubarsku bitku, te ne čudi što će veliki broj kadrova nastati bašu u valjevskom Tešnjaru, rekao je novinarima glumac i producent Goran Šušljik.

POVEZANE VESTI

„Imamo sreće da je Valjevo jedan od retkih gradova koji ima dosta značajnu, u jednom delu sačuvanu autentičnu ambijentalnu celinu. Nismo samo snimali scene koje se u tom periodu događaju u Valjevu već koristimo priliku da od ugla do ugla ovo iskoristimo na najbolji mogući način pa je Valjevo i Valjevo, Kragujevac, Niš i drugi gradovi Srbije u kojima su se odvijali događaji opisani u romanu Vreme smrti Dobrice Ćosića“, rekao je Šušljik.

Vreme smrti / Milena Lazarević

On je dodao i da se u romanu dosta pominje valjevski kraj i zbog toga što je tu rođen vojvoda Živojin Mišić, jedan od glavnih junaka u seriji.

Goran Šušljik je u jednom ranijem interviju istakao da će ova serija obeležiti televizijsko stvaralaštvo i produkciju u narednoj godini i ostati kao trajna umetnička i produkcijska baština budućim pokolenjima.

Serija „Vreme smrti“ će, osim u Valjevu, biti snimana i u Zrenjaninu, Knjaževcu, Nišu, Beogradu i Jagodini.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare